søndag 26. desember 2010

Nytt design


Som noen av dere allerede har kommentert så har dagen i dag vært en litt rotete dag her på bloggen. Tekster har vært uleselige og siden har forskjøvet seg etterhvert som jeg har testet ut ting.

Jeg beklager dette. Jeg måtte bare få ryddet bort det gamle designet og gi plass til en ny og fresh side.

Etter å ha knotet i 5 timer....5 lange timer som jeg egentlig skulle bruke til å modellere en søt kattepus..... fikk jeg i kveld hjelp fra mine to herlige "brødre". I løpet av en liten time har de altså fikset dette nydelige designet til meg :)

Nå blir det ikke noe forandringer her på bloggen før den nye siden lanseres og det skjer nok ikke før langt utpå nyåret.

I romjulen vil jeg kun bruke tid på å organisere ting her på bloggen, skrive en del innlegg om utstyr jeg bruker og legge inn noen gode oppskrifter. Noen få "godbiter" vil komme men det blir ikke så mange.

Jeg er tilbake for fullt fra 4 januar!

Ønsker dere en fantastisk jul videre.


God klem fra Anne Brith

lørdag 25. desember 2010

Peggy Porschen


Peggy Porschen er født i 1976 og er ett år yngre enn meg. Hun er tysk og født og oppvokst i Düren. Hun er konditor og forfatter. Bøkene hun har skrevet er fantastiske. Hun er så utrolig dyktig!

Peggy har helt siden jeg startet med å lage kaker vært min største inspirasjonskilde. Ikke bare er hun flik på hvordan kakene ser ut men det sies de smaker himmelsk. Kanskje ikke så rart ettersom hun er utdannet ved Le Gordon Bleu. Hun har utrolig mange utmerkelser innenfor faget konditori og et kurs hos henne har stått på ønskelisten min i flere år.

Selv om kursene ligger åpent for salg på Peggy Porschen sin hjemmeside rives de beste kursene som feks cupcakes ofte bort fort. Et kurs varer som regel 4 timer og det er kun 6 stykker som deltar. Man får da masse "alenetid" og mulighet til å spørre om det meste innenfor cookies og cupcakes. En drømmeopplevelse for slike som meg.

Jeg fikk i år to dager kurs av Peggy Porschen i julegave fra min forlovede <3

Som dere kanskje kan skjønne så klarte jeg ikke si noe. Jeg fikk et lite rosa kakefat og da han ba meg om å åpne esken for å se om jeg likte det så lå reservasjonen pent pakket inni esken. Jeg begynte å gråte :)

Når jeg nå skriver dette får jeg ennå en klump i halsen.....

Jeg teller nå dager til 11 og 12 februar. Jeg skal delta på et kurs som heter cupcakes og et som heter cookies. Begge i Valentinestil. London here I come!

Ønsker dere alle sammen en herlig jul videre!

Klem fra Anne Brith

Artikkel Indre Akershus Blad


For en drøy uke siden var journalist Torill Funderud fra indre Akershus Blad innom Perlesukkervillaen og intervjuet meg.

I går kom artikkelen og selv om jeg er nokså lite fotogen av meg så synes jeg det ble en fliott artikkel:)

Å bli fotografert er en ting jeg virkelig ikke liker og jeg spurte først om artikkelen kunne skrives uten personbilder ;) Det er jo kaker og spiselige søtsaker det dreier seg om men det kans kanskje være greit å ha et ansikt å forholde seg til ;)

Dette skrev Torill Funderud:

Blogg og pepperkaker

Liflig duft sprer seg fra kjøkkenet til Anne-Brith hver eneste dag. Dessverre når den ikke tilhengerne hennes på nettet - de må nøye seg med bilder og tips. Flere tusen følger hver dag med på bakverkene hennes på Villa Perlesukker.

- På luciadagen lå jeg på 13. plass på bloggtoppen i Norge – målet er å komme helt til topps, innrømmer Anne Brith Davidsen. Midt i desember hentet flere store nettaviser tips og oppskrifter fra bloggen hennes som dermed gjorde et hopp oppover på lista.
- Plasseringene på lista endrer seg hele tiden, men det går den rette veien. Da jeg startet i oktober lå jeg som nummer 2 484.

Inspirasjon
- Det jeg ønsker, er å motivere leserne, ikke ha hemmeligheter for dem, men dele alle knep og triks – og så forsøker jeg å vise fram det jeg tror faller i smak og ”selger”. Men jeg tjener ikke penger på dette, for jeg er ikke interessert i å ha annonser på siden min. Jeg følger ”vær varsom-bloggplakaten” og vil være uavhengig og ikke reklamestyrt. Jeg vil heller holde kurs. Det kan det hende jeg satser på etter hvert, men jeg vil aldri bake på bestilling, sier Anne Brith.
Ifølge barna hennes, er hun verdens beste baker. Men hun er verken konditor eller baker av utdannelse. Hun bare oser av bakeglede, skapertrang og tro på at dette har noe for seg.
- Dette er nesten som terapi. Noen går tur i skogen, jeg baker i stedet med musikken på for fullt, sier hun lattermildt. Hver dag etter at barna er fulgt til barnehage og skole, tar hun fram det hun har planlagt kvelden i forveien. Når Indre er på besøk, er det hjerter til å henge på koppen som står for tur.

Stødig hånd
Hjemme i 60-tallshuset hun og familien kjøpte i sommer, har hun foreløpig begrenset plass og ikke all verdens utstyr. Så veldig avansert utstyr trenger man heller ikke, mener hun. Men utbyggingsplanene er klare og drømmen er et eget bakekjøkken.
- Men det er viktig for meg at leserne mine ikke er avhengige av dyrt utstyr, alt kan gjøres hjemme i et vanlig kjøkken uten mye dilldall, sier hun og kjevler ut pepperkakedeig. Forsiktig stikker hun ut store hjerter, skjærer noen spor med kniven og setter dem i ovnen.
- Hver kveld setter jeg meg ved inspirasjonsarkivet mitt og planlegger neste dag. I disse juletider går det mye i pepperkaker i ulike varianter og måter å pynte dem på. I dag er det hjertegodt følge til kaffen.
Så snart pepperkakene er ute av ovnen og kalde nok, tar hun fram ingredienser til icingen hun pynter med. Med stø hånd tegner hun sirlig en tynn kant langs hjertene og fyller deretter med julerød icing. Etter en liten tørkepause, er de klare til å henges på koppen – og nytes.

Tekst og foto
- I lunsjen pleier jeg å være klar med dagens kake og begynner med fotografering og legger ut tekst. Og jeg spiser masse av det jeg lager! Heldigvis sto jeg langt fram i køen da evnen til forbrenning ble utdelt, sier hun humoristisk.
- Men rekker du å bake til jul eller er alt bare til bloggen?
- Neida, jeg har sju slag i boks. Foreløpig har jeg Sara Bernard, pepperkaker, juleklokker kakemenn, konfekt, seigmenn og kransekake. Kanskje blir det flere. Det er jo så gøy å bake!

Tekst og foto: Torill Funderud

Kjempegøy!

Håper dere alle har en flott jul :)

Klem fra Anne Brith






onsdag 22. desember 2010

21 & 22 desember - Makroner og karameller


Bildet passer ikke helt til overskriften ser jeg men det får så være:)

Mitt 3. og 4. forsøk på karameller gikk rett i dass.

Mitt 2. forsøk på makroner likeså.

Makroner har jeg forøvrig laget en gang før og de ble helt supre.

Mitt 1. forsøk på et pepperkakejuletre ble heller ikke helt vellykket.... hehe

Jeg har hatt så mye å gjøre de 3 siste dagene og jeg har stått opp hver dag i 6 tiden for å legge meg helt utslitt i tolvtiden og innimellom har jeg nesten ikke hatt tid til å være på nett.

Jeg har også laget noen ting som er vellykket men det er mer romjulsting så det får dere se etter jul.... jeg prøver meg i morgen igjen på karameller. Har nå fått ekspertråd fra Manuela fra Passion 4 Baking så nå håper jeg og tror at alt ordner seg og at det blir vanila fudge til jul :)

Jeg håper dere har hatt noen fine dager og håper å komme tilbake for å ønske dere en god jul i morgen :)

Pepperkakejuletreet på bildet har jeg laget med barna og de var veldig stolte mens mor ergret seg over at hun ikke laget 2 av alle stjerner slik at treet ble slik det burde bli hihi.....

Ennå mer frustrert førjulshilsen fra

Anne Brith :)

mandag 20. desember 2010

En herlig gave


Her på Sørumsand finnes en av Norges flotteste interiørbutikker: Fokus Interiør.

Jeg klarer ikke gå inn dit uten å kjøpe noe det er bare helt merkelig. Det er så mange produkter som har mitt navn på seg og jeg har funnet ut at det beste jeg kan gjøre er å låne visakortet til forloveden min FØR jeg titter innom;)

Uansett så har Guro og Birgit virkelig truffet blink med meg som kunde. Det som er så gøy er at de har utrolig mye pent som passer i kjøkkenet eller fat til å presentere kaker på. Jeg kommer helt sikkert til å skrive mer om produkter derfra i løpet av neste år :)

Disse høye kakeboksene er grå og lys lilla og selges i sett med 2 stk. En liten og en stor. Settet koster kr. 159.- De er fra Listbeth Dahl.

Jeg kjøpte like greit 2 sett. Jeg synes det er finest når to og to like står ved siden av hverandre som på bildet. Ett av settene beholder jeg og ett fyller ejg med julekaker og gir jeg bort i gave til ei venninne som ikke har hatt så mye tid til å bake til jul :) Jeg er helt sikker på hun vil like dem like godt som jeg gjør.



Jeg er ikke ferdig med mine julegaver men jeg håper at jeg i morgen kveld kan si at det kun er vasking som gjenstår i Perlesukkervillaen..... men jeg tror det er ønsketenking...

Håper dere alle har det fint og kom gjerne med tilbakemeldinger på om dere liker mine shoppingtips eller om jeg skal slutte med det :)

Happy holiday to you all.....

Vennlig hilsen

Anne Brith

20 desember - Risboller


Bare noen få dager igjen så er det jul.

Er dere ferdige til jul? Huff jeg har masse igjen hehe.... er nok ikke jul her før langt utpå natta 23 desember. Jeg håper det er flere av dere som har det slik som meg ;)

Julen blir ikke helt det samme uten risboller. Dette året fikk jeg et tips fra en av mine lesere.

Forresten en stor takk til alle dere som sender meg tips om oppskrifter. Det blir bare flere og flere ting jeg skal teste ut og jeg gleder meg vilt til å begynne med bakingen etter juleferien.

Men før det så er det julefeiring og risboller ;)

Oppskriften er som følger:

250 g kokosfett/delfiafett
200 g Walters Mandler sjokolade ( den aller største pakken)

2 egg
2 dl melis

100 g puffet ris

Smelt sjokoladen og fettet og la dette avkjøles.

Pisk egg og melis til eggedosis. Ha i sjokoladeblandingen og rør i den puffede risen.

Legg i muffinsformer og sett til avkjøling.

Husk at vi først etter jul tenker på slanking!


Jeg har lagt muffinsformer i slike bakeformer fordi da former risbollen seg pent og alle blir like.

Jeg er nok en liten perfeksjonist når det kommer til kaker og servering og har fått mange morsomme kommentarer fra dere på at jeg veier alle muffinser og boller:)

Håper uansett at dere liker tips jeg kommer med.

Etter jul kommer det en helt egen del her på bloggen om "basics" Gleder meg til å vise dere!



Disse kan også serveres på et pent fat. Og om du ikke liker Walters Mandler så kjøper du din egen favoritt sjokolade. Alle sjokolader kan smaltes og brukes så det er hundrevis av muligheter her:)

Håper dere har hatt en flott dag og ønsker dere alle en god kveld videre :)

Hilsen fra

Anne Brith

søndag 19. desember 2010

19 desember - Juleklokker


I dag har alt som kan gå galt på et kjøkken gått galt.Jeg skulle prøve meg på Vanila Fudge men min ble bare hvit og ikke stiv samtidig som den ble skikkelig kornete i smaken..... Jeg tror det må være noe med meg og karameller jeg. Men jeg har kjøpt inn mer fløte og prøver igjen i morgen.

Disse juleklokkene tenkte jeg også det ikke kunne gå noe særlig galt med ettersom deigen er en vanlig kjeksdeig men å få fyllet pent var jammen ikke lett. Men etter brett nummer 3 så vant jeg! Ha ha.

Her er oppskriften på deigen som gir deg ca 40 juleklokker:

225 g smør
85 g kremost
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
250 g mel
1/4 ts salt

Miks smør, kremost og sukker til det er en jevn og hvit "fluffy" konsistens.
Ha så i vaniljen.

Til slutt tar du i melet og saltet litt etter litt.

Det kan hende du trenger litt mer mel men det kan være greit å bruke dette når du skal kjevle deigen ut etterpå.

La deigen hvile i en pose kjølig i 1-2 timer før du kjevler den ut.

Stekes i 8-10 minutter på 190 grader.

Kjevle ut deigen på bakepapiret. Stikk ut sirkler. Jeg brukte en vanlig Ikea plastkopp til dette.



Fyll klokkene med ønsket fyll.

Jeg brukte bringebær men det er også deilig med blåbær:)


Legg noen rips inni:)


Brett kantene rundt og innover. La den ene overlappe den andre.


Slik:)


Bøy bakkanten litt under hele klokken og form den pen.


Mine kom ut som noen skikkelig kriseklokker.

Jeg hadde selvsagt fylt dem for mye og latt dem stå rett i ovnen.



Men som sagt jeg vant og fant ut at jeg skulle steke dem skjevt slik at fyllet ikke rant ut ;)

Litt fyll renner ut uansett. Men de kan serveres med siktet melis oppå og da vil ingen se at de ikke er så pene mer :)


Disse er bare så deilige. Jeg liker mine forresten best uten melis :)



Hvis noen av dere har en herlig oppskrift på en slik deig så tar jeg imot med takk:) Gøy å prøve nye oppskrifter.

Håper dere har hatt en flott helg:)

Frustrert hilsen fra

Anne Brith

lørdag 18. desember 2010

Julegaver


I dag har jeg laget julegaver sammen med barna. Forhåpentligvis er alt tørt i morgen :)

Jeg baker mye akkurat i disse dager og ettersom jeg ikke er helt ferdig med julegaver og andre husmorgjøremål før jul så blir det litt liten tid til å svare på kommentarer fra dere. Jeg lover at jeg skal svare alle etterhvert.

Det rosa kakefatet som jeg skulle gi bort 1 desember blir gitt bort i romjulen. Dette pga at det er vilt mange som har kommentert og delt og jeg må få en skikkelig oversikt over dette.

Jeg kommer etter jul med utfyllende beskrivelser på generelle ting som det å trekke en kake, smaker som passer sammen, cupcakes og en god del oppskrifter.

Jeg har jo ikke blogget mer enn en par måneder og jeg lover at brukervennligheten på bloggen min også skal bli bedre. Jeg jobber med å kategorisere bedre slik at dere finner lettere frem :)

Jeg kan tipse dere som trenger svart fort om å sende meg en mail på post@villaperlesukker.no. Denne mailadressen er linket opp mot min Iphone og slik får jeg se spørsmål med en gang. Det er så leit om dere står midt i bakingen og legger inn en kommentar så får dere ikke svar :)



Håper dere får en flott søndag i morgen :)

Klem fra Anne Brith

18 desember - Julenisse


Det bakes på spreng her i Villa Perlesukker huset.  Noen av marsipanfigurene jeg har laget skal jeg ha stående på bordet når vi skal ha familien her på julefrokost 1 juledag. Hvert fat skal få små figurer rundt omkring :)

Jeg synes det er veldig greit å ha marsipanfigurene i små minimuffinsformer.

Disse minimuffinsformene kan du kjøpe på nett hos bakeshop.no.

Jeg har fått mange mail fra dere om kurs og har bestemt meg for at jeg i 2011 skal begynne med det!
Hvis du bor i Osloområdet og vil lære hvordan du lager marsipan, sprøyter icing og lager petit fours som ikke bare ser lekre ut men som også smaker godt så kan du sende meg en mail på post@villaperlesukker.no

Mer info om kurs følger på nyåret.

Julenisser av marsipan kan lages på mange forskjellige vis. Jeg lagde den liggende.

For å lage denne trenger du vanlig, rød og rosa marsipan.

Start med å rulle baller og legg disse i minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram.


Lag skjegget. Jeg brukte en pizzakniv som hadde et taggemønster.


Lag så barten som vist på bildet.


Legg på skjegget.


Lag to øyne. Alt frem til nå lages av vanlig marsipan.


Lag en lang nisselue.


Legg denne på.


Lag en liten ball av vanlig marsipan og brett nisseluen litt fremover og legg ballen på.


Legg på barten.



En rosa nese. Denne kan også være av vanlig marsipan.


To små sorte øyne.


Så kan nissen serveres :)


Ønsker dere alle en herlig lørdag.

Klem fra

Anne Brith

fredag 17. desember 2010

17 desember - Shopping & Freia sjokolade


Det er travle dager før jul og jeg må bare innrømme at jeg henger litt etter med julegaveshoppingen.
Heldigivs fikk jeg unnagjort litt i dag.

Denne søte skålen eller fatet på stett er fra Skeidar. Det kostet kun kr 44.- og jeg har tenkt til å fylle det med konfekt og andre søtsaker og gi i gave.

Konfektene som ligger oppå er da mitt resultat fra testingen jeg gjorde med Freia sin sjokolade. Den aller mørkeste Freia sjokoladen er en kovertyresjokolade og skal man bruke det til konfekt og få det blankt og fint så må denne tempereres.

Det betyr: Denne mørke sjokoladen skal varmes på vannbad eller i mikrobølgeovn til den er ca 48-50 grader. Så skal den ned i temperatur: til 27-28 grader. Så skal den varmes opp igjeg til arbeidstemperatur som er 31-32 grader.
Gjør man dette riktig så blir sjokoladen fin og blank, smelter ikke i hendene men blir hard og knekker først når den kommer i munnen.

Men dette er ikke så lett.

Mer om temperering kan du lese på sidene til Kjetil Klepper.

Han skriver forøvrig på sin side:
" Disse sidene er laget av meg. Noen ganger får jeg plutselige innfall,
og en dag tenkte jeg: "Jeg skal lære meg å lage lekre kaker".
Og så gjorde jeg det...

DET synes jeg er kjempegøy!

Tilbake til tempereringen av sjokoladen som skulle bli til konfekt. Jeg synes det var vanskelig.
Det betyr ikke at jeg gir opp :) Noen av de mørke konfektene fikk hvite prikker på seg mens noen ble helt perfekte.

Jeg skal etter jul på besøk til en av norges beste konditorer ( etter min mening) så da skal jeg spørre mange spørsmål om sjokolade :)

Håper å komme med mange tips til dere etter jul.

Mine konfekt ble denne gangen  fylt med karamellfyll. Hvordan du kan lage konfekt kan du lese mer om her.

Oppskriften til karamellfyll finner du her

De som ble penest ble pakket inn i en liten eske.



Håper dere får en strålende helg!

Det er siste helga før jul og jeg skal lage pepperkakehus, 3 slag, 8 spiselige gaver, marsipanjulenisser og en julekake :)

Vi sees i morgen :)

God klem fra

Anne Brith

torsdag 16. desember 2010

16 desember - Karamellkonfekt


I forrige uke sto det på statusen til en av mine venner på Facebook: Lager karameller!

Jeg ble jo selvfølgelig gira...igjen:)

Fikk oppskriften og gikk drastisk til verks.

Jeg vet ikke hva som skjedde men mine karameller ble aldri harde nok. Uansett hvor kaldt jeg lot det stå ble det bare en seig masse. Jaja tenkte jeg. Jeg kan jo ikke alltid lykkes.

Tenkte jeg skulle kaste hele greiene men så kom jeg på at jeg kunne jo lage det som fyll i konfekt.

Her er oppskriten til Ingeborg:

100gr smør
100gr sukker
2dl kremfløte
1dl lys sirup ca (3store spiseskjeer)
...1ts vaniljesukker

Ha alt i en kasserolle, kok i 10-15min mens du rører!


Ta dråpetesten. Ta litt av karamellblandingen i kaldt vann. Kan den rulles til en liten ball er den ferdig.
Ha i brødform e.l.
Om det ikke er teflon så legg i bakepapir før du har i karamellblandinga.
La stå i et par timer så det bli kaldt.
Del opp!
Spis dæ kvalm =P

Hehe. Jeg tror jeg kokte min blanding for lenge for det ble som sagt aldri hardt. Uansett kan dette brukes til å fylle i konfekt for blir den hard er jo det bare supergodt :)

Jeg brukte nontemp sjokolade fra Pals på disse og en konfektform fra Tupperware.

Varm sjokoladen opp i vannbad eller mikrobølgeovn.


Fyll hele formen med sjokolade. La dette stå til du ser at sjokoladen blir stiv i kanten på formene.

Snu så formen opp ned og la den hvile på en rist. Alt av overflødig sjokolade renner nå ut på bakepapiret under.


Slik:


Sett formen kaldt og etter 30 min kan du fylle dem.

Som dere ser så har ejg brukt karamellkremen :)


Lag så bunnen av sjokoladen. Da heller du over sjokolade igjen som du gjorde første gang og dekker alt fyllet.



Skrap av all overflødig sjokolade med en kniv ogf sett det hele kaldt.

Når det har blitt hardt kan du presse ut konfektene en for en og ha dem i en fin skål :)



Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul. Jeg skal ta meg noen dager i helga og lage spiselige julegaver :)

Jeg kommer til å ta fri fra bloggen fra 23 desember til over nyttår tror jeg. Med unntak fra en nyttårskake og litt romjulsdesserter :)

Frem til jul har jeg pepperkakehus, bountykuler, drops og noe annet snacks stående på planen. Selvfølgelig med en litt annen vri enn dere er vant til å se rundt omkring :)

Håper dere følger med frem til jul:)

Happy julebaking!

Hilsen fra

Anne Brith



onsdag 15. desember 2010

15 desember - Pepperkakehjerte


I dag har det vært en flott dag! Vi har vært på juleavslutning og hørt barna synge julesanger.
Det var ikke bare jeg som satt med tårer i øynene altså. Makan til herlig opplevelse skal du lete lenge etter!

Jeg har laget gaver som barna skal få gi til noen voksne som betyr mye for dem. Jeg kan jo ikke røpe hvem det er for det kan jo hende de leser bloggen:)

Dagens innlegg gjenspeiler det jeg står for: Kos, kreativitet og nestekjærlighet. Ettersom det snart er jul måtte jeg lage disse herlige hjertene av pepperkaker. Du kan bruke forskjellige cookiesoppskrifter og lage dem akkurat slik du selv ønsker hvis du ikke har lyst på pepperkakehjerter.

Koppen har jeg fått av en god venninne. Er den ikke nydelig?

Vi stresser og styrer før jul og jeg har bestemt meg for at jeg skal ta meg tid til å være mye sammen med venner og familien. Jeg har blitt helt hekta på en sang som dreier seg akkurat om det med førjulstiden og shoppingsentre. Den heter: I need a silent night! Fantastisk sang!

Hvis du har lyst til å lage disse hjertekakene så trenger du:

Pepperkakedeig/ cookiesdeig
Hjerteutstikker.
Icing til pynt.

Det tok noen runder med hjerter før jeg fant ut hvor man best kan lage innsvingen i hjertet slik at hjertet henger fint på koppen. Takk til Torill for gulltipset!

Bak pepperkakene eller cookie som alle har hjerteform.
Før du steker dem må du skjære ut et lite hakk av hjertet.

Her kan du se hvordan formen er:


Når du gjør dette med pepperkaker så kan du finskjære dem rett etter de kommer ut fra ovnen :)

Pynt dem med ønsket farge:

Jeg brukte rød. Hvis du vil vite hvordan jeg pynter pepperkaker kan du se en god beskrivelse her


Så serverer du dette til de du er glad i slik:


Fantastisk flott eller hva?

Det er ikke så mye som skal til for å glede en annen....

Håper dere har en flott dag og vil gjerne oppfordre dere alle til å ta en titt på Facebooksiden min.
Der ligger alle mine bilder... og liker du bloggen så "liker" du forhåpentligvis også min facebookside:)

Ha en strålende dag videre!

God klem fra

Anne Brith

tirsdag 14. desember 2010

14 desember - Når nettene blir lange....


...og kulda slipper inn så sier vesle musemor til ungeflokken sin....bli for all del værende oppi de søte rosa muffinsformene så overlever du i alle fall til jul :)

Familien var på Ikea i går og der så jeg noen søte små mus som lå i kurven til hun som sto ved siden av. Jeg tenkte med en gang at jeg måtte lage noen marsipanmus.

Grunnen til at jeg legger marsipanfigurene i minimuffinsformer er rett og slett med tanke på hygiene og at det ikke skal klistre seg fast til hverandre.

Disse var ikke så vanskelige å lage men jeg kan gi dere alle et tips om å lage en først for å se hvordan den skal lages så lager du 9-12 stykker samlet. Det går mye fortere enn å lage en og en etter hverandre.

Du trenger:

Vanlig, grå, brun, rosa og sort marsipan.
Minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram. Da vet dere størrelsen på dem :)



Først veier du da opp en ball til 20 gram. Rull den til en fin ball og så form den til en dråpe som vist på bildet.


Ørene er laget av en liten grå ball med en liten rosa ball inni. Trykk denne ned og del i to.

Hver del settes på hver sin side.


Nesen skal være rosa og for å få den festet godt lager du et hull i nesen.


Lag en kjegle som vist på bildet og trykk denne nedi. Nå former du nesen videre slik at den blir pen.


En mus har fått nese :)


Øyne er to runde sirkler med vanlig marsipan.


To sorte øyne inni og en liten hale så er musa ferdig :)


Slik ser ungeflokken ut :)


Så håper vi bare at ingen går i fella men passer seg for den....


Så skal alle sammen snart få feire jul igjen....


Ønsker dere en finfin dag videre!

God klem fra

Anne Brith