tirsdag 30. november 2010

Jordbærmarsipan

Formen er ikke helt på topp om dagen og jeg holder meg inne:)

For oss som har bakedilla finnes det heldigivs flust av inneaktiviteter ;)

Jeg har som noen av dere kanskje husker kjøpt meg noen glass med julepynt. Jeg har fått tips om hva jeg kan ha oppi det ene som jeg skal teste ut denne uka. Det andre bestemte jeg meg for å fylle med lekre marsipanjordbær.

Du trenger:

Rød marsipan
Jordbærstilker i plast
Litt strøsukker

Jeg vil at alle mine jordbær skal være like store og jeg vil ikke at det skal smake for mektig derfor bestemte jeg meg for å ha hver jordbær kun 15 gram.

Det beste er kanskje å ha den 20 gram slik passer stilken finest.

Vei opp den røde ferdigfargede nydelig på smak marsipanen som kommer fra Pals denne gangen ;)

Rull alle til små baller og lag dem litt kjegleformet som vist på bildet.

Bruk en gaffel og stikk hull i dem rundt om.

Slik:

Rull herlighetene i sukker.

Sett på stilken og vips de er ferdige:

Og kan serveres i en søt liten skål til alle marsipangriser:)


Min krukke fra Kremmerhuset ble fylt med 14 jordbær. Det er ca 210 g marsipan. Kostnaden er da ca 40.- på marsipanen og 15 kr på stilkene. Med mine glass til 25.- og stoff kr 29.- har jeg en hjemmelaget julegave til kr. 109.-

Synes det er en fin gave til en du er glad i :)



I morgen starter Julekalenderen her på Villa Perlesukker.

Jeg har etter nøye vurdering og med råd fra min forlovede bestemt meg for at jeg ikke skal ha innlegg som blir sponset av bedrifter i denne julekalenderen. Det finnes så utrolig mange sider på internett og facebook som gir bort varer og tjenester i en kalender så min julekalender her på Villa Perlesukker skal handle om å glede andre og den skal være for barna! Jeg synes faktisk det er det hele jula handler om ;)

Så jeg oppfordrer alle dere der ute som har barn som følger min blogg om å logge på i morgen og titte innom for jeg trenger hjelp og tips fra barn til å få julekalenderen fin:)

Ha en strålende dag videre!

God førjulsklem fra

Anne Brith

mandag 29. november 2010

Gelesnurrer

Hver bursdag prøver jeg å gjøre noe spennende med gele.
Barna elsker gele og det finnes så utrolig masse flott man kan lage med dette.

I år lagde jeg regnbuegele til barna. 5 typer farget gele oppi en gjennomsiktig plastkopp.

Til oss voksne testet jeg ut oppskriften på gelesnurrer.

Du trenger 2 pk gele i samme farge. Datteren ville gjerne ha lilla men jeg tror disse tar seg ennå bedre ut om de er rosa eller grønne.

Ta den første pakken gele. Kok opp 3 dl vann og ha i pulveret. Rør godt og ha i 10 marshmellows. Rør godt til alt har smeltet.


Det kan være lurt å klippe bitene i 2 eller 4 før de tas oppi kjelen.



Legg platfolie på en bakeplate og hell over massen når alt har løsnet opp.
La dette stå kjølig til det blir stivt.

Lag så pakke nummer to. Her skal du bruke 1,5 dl fløte og 1,5 dl vann. Dette skal kokes opp og så skal du ha i pulveret. I denne skal du også ha i 10 marshmellows til de har smeltet.

Dette skal også stå kjølig.

Når det har stivnet å legge du den matte delen over den blanke.

Riv så forsiktig av plastfolien. Dette kan gå litt strevsomt i starten men bare vær forsiktig så går det greit.

Skjær så opp strimler og rull disse så store du selv vil ha dem.

Du kan også lage søte snegler av disse. Oppskrift på dette finner du hos Freia

Jeg prøvde det men det var helt umulig å få "kroppen" til å feste seg å være stille. Den rullet tilbake igjen :)

Legg disse i minimuffinsformer eller gjør som meg legg dem på et fat.



Serveres med vaniljesaus til :)

Deilig og forfriskende dessert!

Ha en flott dag,

Hilsen Anne Brith

Juletrekalender

I forrige uke fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage 24 like pepperkaker til en julekalender?

Det er datteren sin klasse som skal få lov til å trekke en pepperkake hver dag frem til jul.

Sammen med en annen hjemmeværende mamma laget jeg disse.

Til 48 pepperkaker trenger du:

1 pk pepperkakedeig ( Rema 1000)
Sukkerstjerner
Hvit, gul, rød, grønn og blå icing.
Perler til pynt.

  1. Bak pepperkakene
  2. Lag icing og ha i sprøyteposer. Bruk tip 2 eller tre til kant rundt pepperkaken. Full beskrivelse av hvordan en pepperkake pyntes finner du her
  3. Fyll treene med flytende icing.
  4. Mens icingen ennå er våt skal du lage guirlanden, legge på stjernen og helle på noen perler. Så det kan være greit å fylle en og en pepperkake etterhvert. Våre ble tørre og måtte vi bruke litt spiselig lim for å få perlene til å feste seg.
Slik kan de se ut for voksne:



Flotte pepperkaker som også kan legges i en kakeboks og serveres til jul.

Her et bilde av alle sammen. Noen mer vellykket enn andre ;)





Takk for en hyggelig formiddag Heidi:)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Klem fra

Anne Brith

søndag 28. november 2010

My littlest Pet Shop


I dag ble datteren vår 6 år. Store jenta! Hun hadde allerede for 3 måneder siden ønsket seg en rosa Littlest Pet Shop kake.

Katten vår Tingeling har vært borte i nesten en uke og da hun i går kom hjem bestemte vi oss for at det måtte bli en rosa katt som skulle være oppå kaken.

Kaken er laget i en 20 cm form og stekt i 2 omganger. Jeg har brukt oppskriften på Lill's sjokoladekake.
Ettersom det er barn som skulle spise kaken har jeg ikke fylt den med annet enn sjokoladesmørkrem.

Barna elsker denne kaken!

Start med å trekk kaken med sukkerpasta eller marsipan. Jeg brukte Anna's sukkerpasta og jeg må si etter noen ganger med å få mislykket resultat på sukkerpastaen ble den helt perfekt! Herlig!

Jeg brukte fargen pink fra SK. Farget 3 nyanser av denne fargen. Den mørkeste laget jeg mest av og denne trakk jeg kaken med.

Start med å finne et bilde av an Pet Shop du har lyst til å lage og print denne ut i størrelsen den skal ha på kaken.

Legg så et bakepapir over og tegn rund og klipp dette ut. Å jobbe med bakepapir som mal er mye lettere.


Legg malen over marsipanen som vist på bildet og skjær rundt. Jeg har brukt et kuttehjul. Jeg har nå lett litt på internett og funnet ut at den billigste nettbutikken på dette produktet er Spiselig Kunstverk.

Du kan kjøpt dette kuttehjulet her

Her kan dere se at jeg har skjært ut kattepusen nokså enkelt med hjelp av kuttehjulet.

Legg dette på kaken. Det kan kanskje være greit å legge dette på et bakepapir men jeg hadde det litt travelt så jeg la det rett på kaken. Viktig å tenke på om du legger det rett på at om du gjør feil er det vanskelig å ta det bort ;)

Lag så alle små detaljer i mørkere farve. Følg malen og sjekk din egen figur. Når du skal lage større ting som er vanskelige så kan du skjære dem ut fra malen slik som jeg har gjort på øynene.


Øynene er så spesielle og har så mange detaljer at jeg valgte å klippe disse ut fra malen og legge dem over på sukkerpasta for å få det rett.

Når jeg da igjen legger øyet oppå katten så legger jeg bakepapiret oppå og ser hvor hullet i malen er og legger sukkerpastaøyet der.

Så laget jeg nesen og det hvite i øynene.

Til slutt alle små detaljer.

Som dere kanskje ser så har jeg brukt en liten blomsterutstikker i øyet til pusen. Den kan kjøpes her


Nede på kanten av kaken har jeg laget en blomsterbord. Jeg har brukt blomsterutstikkere og lagt disse rundt. I midten av hver blomst har jeg hatt litt icing og lagt på en perle.
Til slutt har jeg sprayet over hele kaken med glitterspray. Fantastisk effekt gir dette på kaken men husk ikke spray for mye. Man trenger bare en liten spray en gang for å se glitteret.


Kaken kan serveres:)



Slik så den ut med lys på :




Da jentene i klassen fikk se denne kaken var de helt i ekstase. I løpet av ettermiddagen kom 4 jenter bort til meg for å fortelle meg når de hadde bursdag og at de ønsket seg denne kaken! Hehe

Bursdagsbarnet var i alle fall fornøyd og det var ikke mye kake igjen etterpå.

Alt i alt en flott feiring :)

Ønsker dere alle en strålende kveld og en fantastisk uke!

Klem fra

Anne Brith

Vinterkake


For en helg det har vært dere! Hos oss har vi nettopp avsluttet det som kan kalles årets maratonhelg ;)

Det er vinter og det er iskaldt ute. Det kjennes ut som om uansett hvor mye klær jeg tar på meg før jeg går ut så biter kulda seg gjennom. Men det er også en utrolig herlig tid. Jo kaldere det blir jo oftere serverer vi varm kakao her i huset.

Datteren fikk smake chilikakaoen min på torsdag og det var en morsom opplevelse: Rett etter første smak mente hun at hun ikke likte å ha krem på kakaoen så hun fikk en ny kopp uten krem. Så smakte hun en gang til og ropte ut: MAMMA du har brent kakaoen. Hun løp bort og stappet en håndduk i munnen :) Det var bare røyken fra ørene som manglet :)

Nå har jeg fått noen forespørsler fra dere på denne kaken for jeg sa jo allerede i forrige uke at disse nydelige snømennpepperkakene skulle på en kake og her er den :)

Jeg har brukt oppskriften på Lill's sjokoladekake og stekte mine bunner i 2 omganger. Jeg har nemlig 2 former som er 18 cm store.

Jeg laget 4 bunner a 18 cm og de ble ca 3-4 cm høye. Dette ble en meget høy kake men det var også meningen.


Som sagt start med 4 like bunner. Når bunnene er like store så blir kaken også finere når du skal skjære og spise den. For hvis en del er 4 cm høy og den andre delen er 2 cm så ser det ikke så pent ut når den skal serveres ;)


Jeg fylte kaken med eggedosis smørkrem og frosne bringebær. Bringebærene har jeg frosset hele og tar jeg i en pose og slår mot kjøkkenbenken slik at de blir små.

Slik ser den da ut før den blir dekket med smørkrem.

Smør den herlige smørkremen på :)

Dekk kaken med sukkerpasta eller annen overtrekk.
Jeg brukte på denne kaken 750 g sukkerpasta og fikk ca 300 gram til overs etter jeg hadde skljært av det overflødige.

Jeg farget min sukkerpasta med sky blue fra Wilton.

Jeg bruker alltid en smoother når jeg jevner ut kaken. Som dere kanskje ser så er den ikke så fint trukket men etter 15 minutter med smoother over så er den nesten perfekt.

På kakedeg.no har de denne smootheren til kun kr. 69.-  Det er det billigste jeg har sett i marketed til nå og derfor har jeg valgt å linke til dem :)

Et utrolig viktig redskap man har mye igjen for å ha i kjøkkenskuffen. Verdt å investere i ;)

Her ser dere det ovenfra.

Kaken settes så på kakefatet.

Oppå kaken ville jeg ha en sløyfe og en grundig beskrivelse på en slik sløyfe finner du her



Jeg har brukt glittersukker for å få en vintereffekt på sløyfen.

Glittersukkeret kan kjøpes her Jeg brukte Wilton sitt men jeg tror at siden jeg nå linker til har et bedre produkt enn det jeg brukte så derfor anbefaler jeg dere. Det er faktisk mer glittereffekt i dette fra Spiselig Kunstverk enn det fra Cacas.

Jeg brukte alkohol for å få glitteret til å feste seg på sløyfen men jeg anbefaler spiselig lim. Dette tørker ikke så fort.

Sett sløyfen sammen og la alt tørke noen timer før du setter den på kaka.

Slik ser sløyfen ut etterpå.

Fest til slutt snømenn rundt hele kaka.

For å se hvordan snømenn lages kan du klikke deg inn her

Under snømennene har jeg laget små bvaller av hvit sukkerpasta og også rullet disse i glittersukkeret.

Et tips for dagen er om dere skal lage en helt egendesignet kake så ikke bruk for mange fargekombinasjoner. Bruk gjerne samme farger men da forskjellige tinter av samme farge.

Som dere ser har jeg latt blåfargen i skjerfet til snømennene komme igjen i kaka og glitter både nede ved kanten på snøballene pg oppe på sløyfen gir stabilitet :)

Håper dere alle har hatt en flott helg og er klare for en ny uke i morgen:)

Klem fra

Anne Brith

fredag 26. november 2010

Chanelveske


Hei alle sammen :)

Det er fredag og helg! Herlig følelse :)

Jeg forbereder meg som sagt til datteren min sin 6 årsdag på søndag og jeg har bakt 2 kaker som ble helt fantastisk høye. Gleder meg til å vise dem til dere. Datteren min har bestilt My little Pet Shop kake og jeg tror jeg får det til :)

I kveld skal vi på julebord! Vi skal ikke ha et tradisjonelt julebord med ribbe og pinnekjøtt men kose oss med en 6 retters meny ...wohooo jeg har bestemt meg for å bestille 2 desserter... kan dere tro jeg gleder meg. Lover å blogge om det ;)

På tirsdag begynner jeg også et mer interaktivt liv med min nye Iphone4 og jeg gleder meg til å kunne legge ut flere shoppingtips. Det skal bli deilig!

Noen spurte meg om jeg kunne fortelle hvordan jeg har laget denne veskekaken og selv om jeg ikke har noen bilder av hvordan jeg gjorde det så er det så utrolig enkelt at jeg mener dere skal klare dere med KUN en skriftlig beskrivelse.

  1. Bak en rund kake. Gjerne sjokoladekake.
  2. Del denne i to og sett den på høykant med sjokoaldekrem mellom.
  3. Trekk kaken og skjær bort overflødig marsipan.
  4. Lag et rutemønster. For beskrivelse på hvordan det gjøres trykk her
  5. Sett perler inn i skøytene
  6. Sett på en hank. Denne er 10 cm lang og legges til tørk over et longdrinkglass.
  7. Logoen er laget av hvit sukkerpasta. Jeg har brukt to glass og laget først en stor sirkel så en liten inne. VELDIG enkelt!
  8. Spray eventuelt glitter på til slutt.



Her kan dere se et nærbilde av logoen :)

Ønsker dere alle en herlig fredag og håper dere fortsetter å sende meg tips om gode oppskrifter.

Jeg fikk en nydelig oppskrift i går som jeg skal teste ut neste uke :)

Fredagshilsen fra

Anne Brith