søndag 31. oktober 2010

Oktober - Stolt!


Det er en travel helg hos oss i Villa Perlesukker og vi skal snart feire Halloween sammen med gode venner.

Har bakt masse i helga og skal sette meg godt tilrette i kveld og legge ut noen beskrivelser igjen :)

Har bestemt meg for å skrive en liten oppdatering hver måned på hvordan ting har gått og hva som har skjedd.

Oktober:

6 oktober - Dagen jeg skrev mitt første blogginnlegg :)
8 oktober - Facebooksiden ble opprettet - 659 stykker liker siden!!

30 stykker følger bloggen min:) Takk til dere alle sammen!

Denne måneden har jeg laget 124 cupcakes, 138 cookies, 28 konfekt, 12 kaker og noen småkaker.

Jeg har ødelagt: 2 porsjoner marengs, en daimkake, 1 porsjon browniesmuffina, 3 cookies og et sukkerbrød hihi :)))

Men i går så la jeg inn et bilde av mine røde herligheter på en nettside som heter Cakecentral.com og de ble så godt likt at de til slutt sto på 1. plass på listen av mest lagret bilde. :)

Cakecentral.com er en nettside for spesielt kakeinteresserte og de har over 300.000 brukere!!

Så alt i alt synes jeg at dette har vært en positiv og god bakemåned!

Ønsker dere alle Happy Halloween og håper på en enda bedre måned i november:)

God klem fra Anne Brith

PS Takk til lillebror Aksel for redigering av bildet :)

fredag 29. oktober 2010

Cookies on a stick


Eller hva kan det kalles i Norge? Kjærlighet på pinne? Det er i allefall min kjærlighet til det søte som denne gang har blitt satt på pinne.

Det er fredag! Vi har igjen en herlig uke bak oss og vi har mange gode opplevelser å se tilbake på med et smil her hjemme hos oss.

Jeg har fått så utrolig mange positive tilbakemeldinger på bloggen min og det er utrolig koselig. Tro meg det varmer mye mer enn dere tror. Jeg har i flere måneder lurt på om jeg skulle tørre å ta fatt i bakeutstyret igjen.

Jeg er glad jeg gjorde det!

Jeg har vært på shopping og brukt over 2000.- på kakestæsj. *gulp* Så har jeg møtt ei som følger bloggen :) Gro det var hyggelig. Vi har sammen med en tredje kakegal jente delt 14 kg glukose!

Så har jeg møtt Terje Nettbakeren igjen. Jeg visste jo godt hvem han var og kjemien mellom oss er upåklagelig og vi planlegger noe morsomt neste uke så følg med!

Jeg blir ofte spurt om jeg har lyst til å lage kaker for dere der ute men jeg har sluttet med det. Av den enkle grunn at det er ingen som har lyst til å betale det det koster å lage disse;) For meg er det ikke noe mål å tjene mest mulig penger på kakene.

Jeg baker fordi det er terapi, deilig og koselig å glede andre.

I kveld er jeg alene. Min kjære har kosekveld med våre 4 barn og er ikke hjemme før sent så det var god grunn til å boltre seg i kjøkkenet.

Cookies on a stick:

Du trenger kjeksdeig, hjerteutstikkere og pinner.



 Kjevle ut kjeksdeigen på bakepapiret. Ettersom dette skal bli kjeks på pinne må de være ca 4 mm tykke.

 Stikk pinnen forsiktig inn.


Slik som vist over. Så etter det snur du forsiktig hele kjeksen slik at baksiden kommer opp. Du bare vipper den over på bakepapiret uten å ta i den. Bedre forklart: Legg bakepapiret over toppen og snu.

 Den ser nå ødelagt ut på baksiden men det skal vi fikse;)


Ta en liten bit av deigen og legg det oppå forsiktig. Klem litt slik at den blir flat og snu hele kjeksen med fronten tilbake.


 Stek dem i ovnen i 7-8 minutter. DE SKAL IKKE BLI BRUNE!!

Jeg brente mine første som dere ser og så måtte jeg lage nye hihi...


 Her er et bilde av dem slik de IKKE skal se ut ;)


Slik skal de se ut :


I morgen skal jeg pynte disse så følg med!

Nå skal Tingeling ( kattepusen vår på 4 måneder) og jeg kose oss og surfe på nett etter spennende oppskrifter.




Som dere ser når sjefen er borte sover katten på bordet hihi....

Og jeg har bare ikke hjerte til å ta henne ned herfra:))

Ha en strålende fredag kveld alle sammen og takk for en herlig uke!

Varm hilsen fra Anne Brith

Kakebokser - Angel Love


Selv om jeg har bestemt meg for å gi dette bort i gave må jeg bare dele det med dere.

I dag var jeg sammen med min svigermor og forlovede på Strømmen Storsenter og fant disse nydelige kakeboksene på Panduro.

3 stykker for kr. 99.- !!

De er helt supre fordi de ikke er så store.

Jeg har tenkt å lage småkaker til jul og gi bort og selv om det da blir en gave for bare kr. 50.- så tror jeg at det blir satt pris på :)

Kakeboksene er i forskjellige størrelser og de er ovale. Den største er bare ca 20 cm i diameter.

Flott gave til en du er glad i. Kakeboksene er fra merket Tilda.

Happy Shopping!

Ole Brumm




Ole Brumm er en av de søteste bamsene man kan ha på en kake synes jeg.

Alle marsipanfigurer starter som regel med en ball som enten formes som en kjegle eller en pære.

Slik er det med Ole Brumm også.

Farg ca 250 g marsipan gul og 100 g marsipan rød.

Husk å legge alt på bakepapir. Hvis gu glemmer dette kan Ole Brumm sette seg fast i kjøkkenbenken!!!

Begynn med kroppen og lag en pære som vist på bildet.




 Toppen kan trykkes litt ned ettersom hodet skal settes oppå etterpå.


Lag to små runde baller. Dette skal bli føtter.

 Prøv å forme dem slik at de har en stor og bamsete bjørnefot på enden.

 Sett dem inntil kroppen.

 Rull ut rød marsipan. Dette skal bli skjorten. Skjær ut armer og magedelen.
Her må du egentlig bare prøve deg frem å se hvor stort du trenger det til deg selv.



 Sett skjorten på kroppen.

 Lag to armer.

 Sett armene på.

 Modeller så hodet. Det skal være litt firkantet, ha en nesetipp med sort nese, to øyne og ører.

Tegn inn en munn. Sett så hodet oppå. Mellom hodet og kroppen har jeg satt en spagettipinne for å holde det hele på plass.

IKKE bruk tannpirkere til dette da et lite barn kan finne på å ta seg en bit av figuren ;)

 Da er Ole Brumm ferdig til å settes på kaka:


Marsipanhilsen fra Anne Brith

torsdag 28. oktober 2010

Annas sukkerpasta


Jeg bruker som regel sukkerpasta når jeg trekker mine kaker.

Hvorfor?

Fordi jeg som oftest lager sjokoladekaker og det blir rett og slett ikke så godt å trekke en sjokoladekake med marsipan.

Sukkerpasta blir ofte også kalt fondant men konditorer kaller noe helt annet fondant så derfor er det lettere å kalle denne typen overtrekk for sukkerpasta.

Her er oppskriften:

  • 4 ss vann
  • 4 plater gelatin
  • 195 g glukose (du kan også bruke lys eller hvit sirup)
  • 30g flott matfett
  • 1000 g melis
  • 2 ss vaniljesukker eller annen smakaroma
Legg gelatinplatene i bløt i vannet i 5 minutter eller til de er bløte.
Det er lettest å klippe dem i 4 før du legger de oppi.

Varm dette på vannbad og hell glukosen eller sirupen oppi.

Til slutt tar du fettet oppi.

 Sikt melisen oppi kjøkkenmaskinen.


Miks på medium hastighet til det har blitt en tykk deig.

Ta sukkerpastaen ut og kna den litt. Del opp i stykker og rull det godt inn i plastfolie.
Legg det til oppbevaring i et kjøkkenskap eller kjøleskap.

HUSK: om du skal farge dette så gjør det med en gang. Fargen tas letter opp rett etter man er ferdige med å mikse. Sjansen er stor for at du må bruke mye mer farge om du venter med å farge dette.


Fantastisk, flott å jobbe med og kjevles lett ut. Deilig på smak.

PS. Jeg kjevler ALLTID ut sukkerpasta med hvetemel. Om det ikke er noen som har glutenallergi da ;)

Lykke til.

Vennlig hilsen Anne Brith

Hjerteutstikkere


Jeg har så lenge ønsket meg nye hjerteutstikkere men ikke sett meg råd til å handle nye.

Nå skal jeg lage hjertecookies snart og da jeg var på Cacas i Tollbugata i går fant jeg disse nydelige hjerteutstikkerne til bare kr. 79.-

Jeg var SOLGT! hihi Jeg elsker formen på dem og det at det er 6 stykker i pakken gjør at prisen ikke er så ille.

Gleder meg vilt til å bruke disse...både på cookies og på en Hello Kitty kake som står på planen neste uke.

Utstikkersettet kan kjøpes her



Hjertelig hilsen fra Anne Brith

Cupcakeskole 1 - Utstyr jeg trenger


Jeg har nå fått mange spørsmål fra dere om hvordan jeg lager mine cupcakes eller muffins som noen også velger å kalle det.

Denne første delen omhandler forberedelser og tips til hva jeg mener man burde ha i hus for å lage smashing cupcakes.

Bakeformer:


Det er ikke meningen at man skal lage cupcakes i kun papirformer. Det som skjer da er at røren flyter over og formen blir ikke rund.

Papirformene er som regel ikke sterke nok til å holde røren på plass og la deigen reise seg opp etter papirveggen.

For å få et perfekt resultat trenger du disse formene. Jeg bruker en vanlig form, en miniform og en høy. Den høye er kjøpt på Ikea.

Papirformer:



Jeg kjøper som regel ikke mine papirformer på Rema 1000 og andre dagligvarebutikker.

Hvorfor? Fordi at de er ikke fettfrie nok. Ofte kommer fettet gjennom papiret og det ser mindre lekkert ut rett og slett.

Jeg ser ofte etter papirformer som er litt tykkere. Cacas har fine former men det finnes en haug av butikker som selger disse.

Så finnes det også noe som heter cupcakewrappers. De er helt nydelige og jeg skal komme med en beskrivelse av disse. De lages selv hjemme ;)

Annet utstyr:




Jeg bruker kun 4 forskjellige tipper eller tyller som konditorer kaller det.

1. Stjerneform 1M fra Wilton
2. Stjerneform 2D fra Wilton
3. Rund tip 12 fra Wilton
4. Round tip 1A fra Wilton

Når dette er sagt så har tupperware en herlig sprøytepose og flotte plasttipper. Så den kan jeg også fint anbefale!

Jeg bruker alltid engangsposer. De kjøper jeg på rull hos Pals.

En vinklet spatel eller smørkniv er også viktig å ha når du skal begynne å dekorere med smørkrem.

Men smørkrem og pynting kommer i et annet innlegg.

Ha en fantastisk bakekakedag!

Cupcakehilsen fra Anne Brith

Halloween cupcakes


I dag har jeg hatt en herlig morgen på kjøkkenet sammen med en av mine venninner Irene.

Irene har lovet bort Halloweentreats til en fest for datteren og da er det bare å stille opp :)

 Jeg lagde browniesmuffinser. Husk at disse ikke hever seg slik som andre muffins og det gjør at vi må fylle dem litt med en deilig smørkrem. Jeg brukte eggedosis smørkremen.

 Smør krem på.

 Kjevle ut sukkerpasta og trykk ut sirkler med et glass eller utstikker.

 Legg disse oppå.

 Slik:


Jeg har en utstikker som heter "season tappit" fra ffm som har søte små  figurer på til halloveen.

Kjevle ut hvit sukkerpasta og trykk ut spøkelser.


 Legg tre oppå slik som vist på bildet.


 Lag så cupcakes som dekkes av hvit og oransj sukkermasse.

På de hvite pynter jeg med 3 gresskar.

 Slik:

 Og på de siste med 3 flaggermus i sort.


Det har vært en vanvittig humørfylt dag i Villa Perlesukker i dag.

Vi har hørt på julemusikk og hatt besøk av julenissen. Noen bilder har jeg lovet IKKE å publisere!

Men jeg regner med dere kan tenke dere at vi har kost oss.

Ønsker dere alle en riktig god dag videre.






Happy halloween and happy baking to you all!