søndag 21. november 2010

Oreokonfekt


Her er da endlig oppskriften på oreokonfekt.

Du trenger:

1 pk oreokjeks
100 g sjokolade etter ønske
Form for å ha konfekten i.

En pakke konfekt gir 12-16 hjerter alt etter hvor store formene er:)


Jeg lagde disse med 1 pakke kjeks men det kan være greit å lage dobbel porsjon fordi det må prøvesmakes underveis;)

Hvis du ikke har blender/hurtigmikser så hakker du dette smått for hånd.
Kjeksen skal se ut som grovt mel helt til slutt.

DU SKAL IKKE TA UT KREMEN MEN BLANDE HELE KJEKSEN!!

Nesten ferdig:

Ha kjeksen i en bolle. Varm 100 g sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad.
Dette skal røres inn i kjeksmassen.


Hell sjokoladen i kjeksen. Jeg valgte melkesjokolade fordi jeg hadde dette tilgjengelig ;)



Bruk så 2 små skjeer og fyll formen godt med massen. Trykk godt ned i hver form.

Sett dette kaldt i en halvtime og ta de ut av formen. Sjokoladen som var smeltet har nå fått satt seg i oreomassen og gjør at massen blir stiv og massen former seg i formen ;)

Trykk ut formene om du bruker silikonform og bruker du en konfektform så slår du disse ut av formen på benken.

Smelt sjokolade og dypp konfekten oppi. Husk å smelt nok sjokolade slik at du får dyppet den. Det kan være lurt å ha en skje ved siden av slik at du heller over sjokolade med skjeen.

Husk at sjokoladen må være tynn nok. Om den er tykk så er den for KALD og du må varme den opp litt mer. For å få et perfekt resultat kan du spe på med litt delfiafett :)

Jeg bruker en gaffel. Det at konfekten er kald gjør at sjokoalden stivner nokså fort.

Her kan dere se at idet jeg legger nummer 4 på risten så er nummer 1 og 2 tørket.

Før de stivner helt så vipper jeg dem av risten og setter de på bakepapir.

Etterhvert er de helt ferdige og kan settes på fat.
HUSK: Ikke ta på konfekten med fingrene. Det blir fort merker på og det er ikke pent. Bruk en spatel eller kniv når du skal flytte på konfekten. Eller bruk engangshansker ;)

Lag pynt for å ha oppå. Jeg brukte rød marsipan og stakk ut hjerter.

Feste til det røde hjertet.

 Legg på hjertene og så er de ferdige til servering.


Disse er helt nydelige. Og den andre halvparten skal jeg dyppe i hvit sjokolade men det blir i kveld på juleverkstedet ;)

Kos dere masse med familien i dag... i morgen startet en ny og travel uke:)

Hilsen fra

Anne Brith


31 kommentarer:

  1. Hei :) jeg lurte på om man fikk kjøpt sånne konfektformer i en butikk ? eller må man bestille på nettet ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Noen Jernia butikker har det, ellers kan du få kjøpt det på nett, jeg anbefaler cacas.no

      Amy :)

      Slett
  2. Hejsan vännen!
    Du har väl missat Bakbloggskartan som finns på min blogg,säg till om du vill vara med + var du bor!
    Kram Karin
    www.bagerskan.se

    SvarSlett
  3. tøft!!
    hvor kjøper du formen?-og marsipanutstIKKEREN?

    og hva fester du marsipanen med???

    Tonje

    SvarSlett
  4. Åååå! Det så godt ut!! Sånne skal jeg lage til jul. Hvor lenge holder de seg?

    SvarSlett
  5. dette så kjempegodt ut! Et lite tips er å legge kjeksene i en plastpose og kjevle løs på den:-) Kan man bruke sukkerpasta i stedet for marsipan på toppen?

    SvarSlett
  6. Lurer også på hvor man får kjøpe sånn former?

    SvarSlett
  7. Vel, dette er herved prøvd og sånn passeleg vellykka. Trur eg treng litt hjelp...

    Kjeks + smelta sjokolade i form - kjøleskap. So far, so good. Men så kom vi til dypp-i-sjokolade-delen og der skar det seg litt. For det første: Smeltar du utruleg mykje sjokolade for å dyppe? Eg prøvde meg med 100g (som var det eg hadde liggande), men det blei jo berre litt i bunnen av panna, så eg måtte stå med ei skei, "grave" opp sjokoladen og tømme over konfekten. Det heile endte med at den kalde konfekten omtrent smelta, og det lekre sjokoladetrekket var "dråpete" (For tjuktflytande? Kor flytande blir egentlig sjokolade?).

    Gav opp prosjektet og sette dei ikkje-allerede-herpa konfektbitane (UTAN sjokoladetrekk) inn i kjøleskapet igjen i påvente av litt rettleiing :o)

    Blir sjokoladen forskjellig ved smelting i mikro kontra over vannbad kontra rett i panna på komfyren? Har alltid smelta sjokolade til baking rett på komfyren, funkar fint det. Men kanskje den blir meir flytande i mikro? Eller? Og dersom ein smeltar sånn ca 2 kg sjokolade for å få sjokoladebadet djupt nok til faktisk å DYPPE konfekten i det - kan den smelta sjokoladen brukast igjen? Eller må ein kaste 1,9 kg sjokolade etter å ha fått dekka 16 konfektbitar?

    Håpar du har mulighet til å hjelpe meg litt her, blei så oppglødd over desse konfektbitane (og den eg smakte på - utan sjokoladetrekk - smakte himmelsk :D), tenkte å lage masse og gje vekk til jul... Men eg kan neppe gje vekk klumpete, smelta sjokoladehjerter :D

    SvarSlett
  8. Oj her var det mange spørsmål gitt:)

    Ranveig: 100 g er for lite. Bruk 200 g og litt delfiafett. Restene bruker du i neste porsjon i kjeksblandingen ;)

    Har forandret dette innlegget så om du leser igjen så finner du noen av svarene :)

    Prøv neste gang med mørk sjokolade det er den letteste. Om du vil prøve med hvit så MÅ du ha delfiafett oppi ;)

    Lykke til:)

    Tonje: Jeg har kjøpt utstikkeren på deleukstetaartenshop.nl og ja det går an å bruke sukkerpasta i stedet for marsipan. :)

    Marthe hvis du fryser disse så holder de seg til jul :)

    Når det kommer til former så sjekk Panduro:) De har såpeformer i hjerteform til 39.- Bakeshop.no har også silikonformer til kr. 129.-

    SvarSlett
  9. Takk for svar! Då tar eg sjansen på at eg skal klare å få til resten :o)

    SvarSlett
  10. Lykke til Ranveig ;)

    Stå på dette klarer du..! Virtuell klem herfra ;)

    SvarSlett
  11. Hei! Jeg tenkte å lage noen slike i julegave til svigerforeldrene mine og har et lite spørsmål,
    De virker skjøre, og som om de raskt vi smelte, tror du de blir ødelagt av å ligge i bagasjen min på fly fra Oslo til Nord-Norge?

    SvarSlett
  12. Martegris: Jeg tror ikke disse vil smelte ettersom de har sjokoalde i seg som binder oreokjeksen sammen og det helt sikkert ikke er mange varmegrader i kofferten din. Det hadde vært verre på sommerstid:)

    Men huk å legg dem i noe slik at de ikke ristes i stykker. Ha papir rundt slik at de ligger stille :) God tur hjem.

    Hilsen Anne Brith

    SvarSlett
  13. nå har jeg også prøvd de, desverre har jeg bare plass til 15 i min form, må bare få kjøpt meg flere :-) Men jeg slet også litt med dypping. Prøvde meg på hvit sjokolade, men den dekka ikke ordentlig? Ble bare et tynt lag. Er den for varm? Eller har jeg hatt for mye delfiafett oppi?

    SvarSlett
  14. Tusen takk for svar Anne Brith - gleder meg til å prøve! :D

    SvarSlett
  15. Tusen takk for at du deler oppskriftene dine <3
    Gleder meg til å prøve :)

    SvarSlett
  16. Jeg har tenkt å prøve å lage disse nå. :) Juuhuu.. gleder meg!!

    Da jeg skal smelte sjokoladen som konfekten skal dyppes i.. Holder det med 200 gram med sjokolade og hvis ja.. ;) Hvor mye delfiafett skal jeg ha i?

    SvarSlett
  17. Gunn Helen jeg er litt treg å svare. Fikk du det til?

    200 g bruker å være mer enn nok :)

    SvarSlett
  18. Jeg har fjernet ett innlegg her i tråden hvor det refereres og henvises til et nettsted som selger konfektformer.

    Dette pga at den som skrev innlegget var anonym. Det er helt greit at det linkes og refereres til nettbutikker her på min side men da under navn eller nick.

    Anonyme tips blir automatsik slettet.

    Dette fordi jeg ikke vil at eiere av butikker skal sitte å spre reklame. Man vet dessverre ikke hvem som står bak slike innlegg og derfor sletter jeg dem :)

    Har du et tips til en flott nettbutikk så signer med ditt navn. Da lar jeg dem stå :)

    SvarSlett
  19. Hei, kjempe flott blogg. Jeg ble veldig inpirert til å lage konfekt. Så jeg holder på å prøve meg på troika og oreo. Men jeg får ikke til denne dyppinga. Ser flere har slitt med det. Jeg leter veldig etter en smelt sjokolade tynn nok for dummies beskrivelse :) Kan du gi meg det?
    mvh Linda

    SvarSlett
  20. Hei..

    Nei, jeg har ikke testa den ut enda..

    Hvis jeg da tar 200 gram melkesjokolade og 100 gram med delfiafett i en skål og varmer det opp i mikroen på svak varme, full effekt.. Blir det et bra resultat?

    Tusen takk for svar og tusen takk for en fantastisk blogg og at du vil dele med oss. :) :)

    SvarSlett
  21. Linda: Jeg tror hemmeligheten er å ha god tid og smelte sjokoladen over vannbad eller i mikroen sakte. Om du ikke får det helt til så ha litt delfiafett oppi. Så råder jeg deg til å dyppe i NOK sjokolade. 100 g er for lite.

    DA burde du heller smelte 300 gram og så bruke resten i en kake eller noe :)

    Lykke til :)

    SvarSlett
  22. jeg lurte bare på en ting :) går det ann å bruke dots isteden for oreo? og i tilfelle hvilken type dots anbefaler du?

    SvarSlett
  23. Dots burde gå helt fint det. Jeg kjenner ikke så godt til Dots men tror begge typene passer fint. Er det ikke to forskjellige typer av dem ?

    SvarSlett
  24. Jeg brukte de røde dotsene i går, og det gikk helt fint :) Slet og med dypping av sjokolade selv om jeg hadde 200 g.. Men hadde ikke delfia-fett :s Kunne ihvertfall ikke se at det var hjerte dots jeg hadde laget ;) MEN; ungene (og mor) elsket de, og det er ingen igjen ;) Perfekt julegave til en mormor som har alt :)))

    SvarSlett
  25. Jeg gikk litt i surr med sjokoladen og brukte litt over 200g til en pakke oreokjeks. Ser nå at det var til dyppingen det skulle så mye. Blir konfektbitene min fortere smelta når de tas ut, eller ?
    Hva fester du marsipanen med?
    De er utrolig flotte de tingene du lager. Jeg er imponert over det du får til.
    PS. Jeg er ikke helt trent i dette og klarer ikke å legge meg inn som noe annet enn anonym...

    SvarSlett
  26. Nina: Så bra :) Hvor gamle er barna?

    Klem fra ANne Brith

    Anonym 16.57: Hjertene er festet med litt sjokolade. Det er et bilde av det i oppskriften her over.

    Håper du finner ut av det og gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk. God jul til deg og dine. Klem fra Anne Brith

    SvarSlett
  27. Barna er 3 og 9 år ;) Vi har laget dobbelporsjon nå sånn at det kanskje er litt igjen til julebesøkene ;)

    SvarSlett
  28. Hei, jeg tenkte lage slike i helga... går det ann å lage trekket i formene først og sy fylle med oreofyllet eller bør man dyppe?

    SvarSlett
  29. er det kokesjokolade du bruker mest, eller noen spesiell sort?

    SvarSlett
  30. gleder meg masse til å prøve oppskriftene dine! superbra blogg! Gleder meg til å følge deg videre.

    Legger deg til på bra blogg lista mi jeg og håper du tar turen innom for å titte over andre bra blogger også! Mvh Renate

    www.the grandproject.blogspot.com
    http://thegrandproject.blogspot.com/2011/12/day-196-gode-blogger-link-up.html

    SvarSlett

Har du noe du vil dele med meg så blir jeg glad for tilbakemeldinger. Ris og ros mottas med takk :)