onsdag 27. oktober 2010

Sjokolade petit fours

En nydelig dessert eller bare en frisk porsjonskake til kaffen fylt med friske bær og en saftig sjokoladekake i bunnen.

Som alt annet er ikke dette særlig vanskelig å lage:

Du trenger sjokoladekake ( langpanne), hvit og mørk ( eventuelt melk) sjokolade, sjokoladeark, is og bær.


Lag en sjokoladelangpanne eller brownies og stikk ut runde former som dette.

Det går helt greit å bruke et glass til dette.



Klipp sjokoladearkene i 9 eller 12 alt etter hvor store kakene er. Sjokoladeark kan kjøpes på de fleste kakestæsj nettbutikker.  ;)

Smør smeltet sjokolade på arkene. Nå er det viktig at sjokoladen er nok varm. Hvis den ikke er varm nok ( over 40 grader) så fester ikke printet på arket seg til sjokoladen.



Lim arket rundt sjokoladekaken. Pga at sjokoladen er rennende fester den seg til kaken.



Legg en kule jordbæris eller ennå bedre sorbet oppi og fyll på med frisk frukt og bær.

Når sjokoladen har tørket kan du dra av arket og servere.

Pynt med sigarer.



PS Jeg lagde de kanskje i største laget så en runding med 5 cm i diameter med en høyde på maks 2 cm er perfekt.
Bringbærsorbet er en sikker vinner som kombinasjon her.

Happy baking :)

1 kommentar:

  1. Kjempefin blogg med maaange fristelser :)
    Du er jo så flink!!
    Og veldig bra at du går sånn i detalj som du gjør.

    SvarSlett

Har du noe du vil dele med meg så blir jeg glad for tilbakemeldinger. Ris og ros mottas med takk :)