fredag 29. oktober 2010

Ole Brumm




Ole Brumm er en av de søteste bamsene man kan ha på en kake synes jeg.

Alle marsipanfigurer starter som regel med en ball som enten formes som en kjegle eller en pære.

Slik er det med Ole Brumm også.

Farg ca 250 g marsipan gul og 100 g marsipan rød.

Husk å legge alt på bakepapir. Hvis gu glemmer dette kan Ole Brumm sette seg fast i kjøkkenbenken!!!

Begynn med kroppen og lag en pære som vist på bildet.




 Toppen kan trykkes litt ned ettersom hodet skal settes oppå etterpå.


Lag to små runde baller. Dette skal bli føtter.

 Prøv å forme dem slik at de har en stor og bamsete bjørnefot på enden.

 Sett dem inntil kroppen.

 Rull ut rød marsipan. Dette skal bli skjorten. Skjær ut armer og magedelen.
Her må du egentlig bare prøve deg frem å se hvor stort du trenger det til deg selv.



 Sett skjorten på kroppen.

 Lag to armer.

 Sett armene på.

 Modeller så hodet. Det skal være litt firkantet, ha en nesetipp med sort nese, to øyne og ører.

Tegn inn en munn. Sett så hodet oppå. Mellom hodet og kroppen har jeg satt en spagettipinne for å holde det hele på plass.

IKKE bruk tannpirkere til dette da et lite barn kan finne på å ta seg en bit av figuren ;)

 Da er Ole Brumm ferdig til å settes på kaka:


Marsipanhilsen fra Anne Brith

4 kommentarer:

  1. Helt utroliig at du greier å få den SÅ lik originalen :-)Her snakker vi ekte kunstnerevner!

    Hvilken marsipan bruker du når du lager figurer? Pals? Tilsetter du noe for å få den mer smidig?

    SvarSlett
  2. Du er så flink!!!
    Hva bruker du for å lage øyne, øyenbryn og nese?

    SvarSlett
  3. For å være helt ærlig så bruker jeg alt fra Landlord sin til Pals sin.

    Marsipan som skal brukes å moddelere med er også god om den mikses 50/50 med sukkerpasta.

    Det sorte er også marsipan mona.

    Det ejg gjør før ejg begynner å modellere er å smøre hendene mine i delfiafett/matfett for å få ting lettere til :)

    SvarSlett
  4. Så søt han er! Du er fantastisk flink :)

    SvarSlett

Har du noe du vil dele med meg så blir jeg glad for tilbakemeldinger. Ris og ros mottas med takk :)