torsdag 14. oktober 2010

Blomsterkonfekt

Ååååå det nermer seg jul med stormskritt og jeg skal i tiden fremover teste ut mange forskjellige typer konfekt. Det er så utrlig enkelt å lage søtsaker selv hjemme og familie og venner setter umåtelig pris på en liten førjulsgave :)

Du trenger:

Konfektformer
Marsipan
Farger
Sjokolade eller ganache
Spatel eller kniv

Bruk en form etter ønske. Jeg har brukt blosterformen. Jeg valgte å farge marsipanen rosa og lilla men det er ikke så lett å se at min konfekt er lilla på bildet ;)

I modten la jeg en rosa bit med marsipan.

Press marsipan inn i formen og lag et lite hulrom for sjokoladen.


Fyll disse med ønsket fyll. Jeg har brukt ren hvit sjokolade da disse er til min forlovede som elsker hvit sjokolade og marsipan ;)


Ta bort overflødig sjokolade med en spatel eller kniv Sett det hele i fryseren i noen timer. Når dette har blitt hardt kan du vippe de ut av formen og servere dem :)

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Du er vanvittig dyktig!
    Jeg er innom her titt og ofte, og synes det er kjempegreit med slike steg for steg forklaringer slik at vi som ikke er så flink også henger med :)
    I dag prøvde jeg slik konfekt med hvit sjokolade, og det var knallgodt! Eneste problemet var at noe av marsipanen hang fast i formen.. Hva har jeg gjort feil? Må jeg vippe konfekten ut av formen mens den fremdeles er fryst?
    Klem fra meg :)

    SvarSlett

Har du noe du vil dele med meg så blir jeg glad for tilbakemeldinger. Ris og ros mottas med takk :)